Főoldal Fontos Utazási Információk

Fontos Utazási Információk

Fontos Utazási információk!

Érdemes elolvasni, útjainkról és közvetített útjainkról szólunk néhány szót, az utasbiztosítással és a storno biztosítással együtt.

 

Kedves Utasaink!

 

Nyitvatartásunk júl.5-től megváltozott.

 

HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG       09:00-17:00 ÓRÁIG.

 

IRODAI MOBIL:  20/928-3459 

  

 

 

Repülős útjaink felszállási helye: Általában Budapest, Ferihegy 2.

 

Buszos útjaink felszállási helye: Budapest, Kecskemét, K.félegyháza, Szeged, Hódmezővásárhely. (Úti célok szerint ezek változhatnak, ezért érdemes irodánkban érdeklődni). Alacsony létszám esetén vidéki utasaink részére repülős és buszos útjainkhoz, térítés ellenében transzfert biztosítunk. Árakat repülős út esetében minimum 15 fő, buszos út esetében 18 fő részvételére kalkuláltuk.

 

Utazási szerződés

Általunk szervezett utazásokra saját utazási szerződésünk érvényes.

A közvetítő irodák által szervezett utazásokra a közvetítő iroda szerződése az érvényes,, amit minden esteben ismertetünk és a rendelkezésükre bocsájtjuk.

Saját útjaink  ÁSZF linkje a Főoldalunkon.

 

Útiokmányok

Minden magyar állampolgár ( felnőtt vagy gyermek ) csak érvényes útlevéllel vagy Uniós

tagországokban kártya alapú személyi igazolvánnyal is utazhat külföldre.Érvényességét minden esetben utazás előtt legalább 3 héttel ellenőrizze le! Jelentkezései során pontos útiokmány szerinti adatokat kérünk megadni. Útiokmányának az ország elhagyásától számított Európában 3, Európán kivül 6 hónapig kell még érvényesnek lennie.

Vízum köteles országok esetében legalább 2 üres vízum oldalt kell tartalmaznia az útlevélnek országonként.

 

Egyénileg, gépkocsival utazóknak ki kell váltani a nemzetközi jogosítványt ill. zöldkártyát. Részletes információt az autóklub oldalon vagy irodában kapnak.

Kérjük ne feledjék otthon az utazási szolgáltatásra vonatkozó részvételi jegyet, amit Utazási irodájuktól 3-4 nappal indulás előtt kézhez kapnak.

Szervezett csoportos útjaink magyar nyelvű állampolgárai részére a vízumengedélyt irodánk intézi. Külföldi állampolgároknak beutazásokhoz szükséges engedélyeket önmaguknak kell beszerezni. Ezen okmányok hiányából vagy hivatalos okmányoktól eltérő adat megadásából származó kárért irodánk nem vállalja a felelősséget.

 

Részvételi díj, foglalási díj, biztosítások

A feltüntetett árak személyenként értendők és a programban leírtakra vonatkoznak. Az indulási és érkezési napok nem jelentenek teljes napot. Repülős utazásoknál a légitársaság határozza meg és módosíthatja a járat menetrendjét.

 

Az euróban vagy dollárban megadott árakat a helyszínen kell fizetni, ki-ki korának megfelelően és a választott program szerint. Kérjük egy borítékban elkészíteni.

A fakultatív programokat, ami egy csomagár és tartalmazza a felajánlott programokat, belépődíjakat és a mgyar ny. idegenvezetést 8 fő-től.

 

Az útlemondási biztosítás 200.000 Ft/fő alatti utazásoknál (1,5%) jelentése: biztosítja a pénzüket a befizetéstől az indulás napjáig, miszerint , ha az utat valamilyen bizonyíthatóan komoly probléma ( kórházi kezelés,baleset, haláleset  stb...) miatt a kötbér határidőn belül le kell mondaniuk, a pénzük 80%-át az EUB Biztosító megtéríti, 20 % marad az önrész, de sűrgősen jelezni kell. Munkaidőben  az irodának ( +36 62 534-310 vagy a jelzett mobilsuámok), munkaidőn kívül közvetlen a EUB Biztosítónak telefonon, majd írásban is a lemodás okával. ( Tel:+ 36 1 465-3666).

A párizsi csomagárban a repülőjegyre az airfrance speciális lemondási szabályai érvényesek. Repülőegy lemondási szabályok: 121 nappal indulás előtt 5% a kötbér;120-101 nappal indulás előtt 15% a kötbér;100-31 nappal indulás előtt 30% a kötbér. 30 napon belül indulás előtt 100% a kötbér. A repülőjegy ára változó általában a részvételi díj 40-50%-ka. Kérje az utazási iroda segítségét. Más légitársaság esetében is az adott légitársaságszabályai érvényesek. Egyéni repülőjegy vásárlás esetén mindez nem érvényes!

Utasbiztosítás, teljeskörű azaz baleset, betegség ,poggyászra  egyaránt vonatkozik.

már 390 Ft-tól /fő/nap választaható és ajánlott a kötése. ( 18 év alatt -50%)

 

 

Foglalási díj előlege általában a teljes részvételi díj 40%-ka, amit a megrendeléssel egyidejűleg kell befizetni. Részvételi díjaink nem tartalmazzák a belépődíjakat, a külföldi transzfer költségeket, közlekedési költségeket, az ún. Egyéb költségeket, de ezek szerves részei a program megvalósításának (kivéve, ha azt ettől eltérően jelezzük, így pl. egyiptomi útjaink) és a fakultatív programokat, vagy szilveszteri, karácsonyi ünnepi vacsorát, amit általában a szállodák kötelezővé tesznek. Mindezeket kinti partnerünknek vagy képviselőnknek kell befizetni, de a fak. programokon való részvételt kérjük előre jelezni. A fakultatív programok nem részei az alapprogramnak, az választható és külön díja van, amit az ajánlatokban közlünk.

 

Abban az esetben, ha valaki csak a társasút résztvevője akar lenni, de nem tart igényt a programokra, csak szállásra és repülőjegyre esetleg reptéri transzferre, azt kérjük előre jelezni. Ilyen kéréseket csak akkor tudunk elfogadni, ha marad ki helyünk.

 

Minimum indulási létszám Európai repülős útjainkat min.15 fővel indítjuk, Európán kívüli útjainkat programjaink alján tüntettük fel: egyiptomi utak min. 2 főtől, Jordán utjainkat min. 8 főtől. Buszos útjaink esetében 30 fő, ha kevesebb létszám jön össze, kisebb busszal bonyolítjuk le az utat, ha ezért a részvételi díj változik arról külön értesítést küldünk.

 

Szálláshelyek

Programjainkban feltüntetett szálláshelyek 2*-tól-5*ig változhatnak, leírásunk szerint, 2 ágyas tus/WC-s szobák. Erdélyi útjainkat panziókban (saját fürdőszobával)  2 ágyas szobákba szervezzük ( kivéve, ha elfogytak a panziós szállások, de erről minden esetben értesítést küldünk). Egyágyas felárat programjainknál találhatják. Egyes országokban a szálláshely besorolása eltérhet a magyar előírásoktól, a szálláshelyek minősítésére a helyi jogszabályok vonatkoznak. Szervezett társasútjaink során szálláshelyeink megválasztása nemcsak városközpontokban, hanem városok környékén is lehetséges.A szálloda nevét indulás előtt 1 héttel ismertetjük, azért is , mert előfordulhat , hogy rajtunk kivül álló ok miatt más szállodát kell igénybevenni a megadott csillagfokozaton belül. Ha a szoba minőségével kapcsolatban bármilyen jogos kifogásuk van, kérjük, azonnal jelezzék (lehetőleg írásban is) idegenvezetőnknek.

 

Társítás

Lehetőség van egyedül utazóknak jelentkezéskor társítást kérni. Irodánk a társítást nem tudja garantálni, de vállalja, hogy ebben az utas segítségére lesz. Amennyiben sikertelen lesz ez a segítség, az utas vállalja, hogy a jelzett egyágyas felárat megfizeti, ellenkező esetben jelentkezése lemondásnak minősül és az Utazási szerződésben foglaltaknak megfelelően járunk el. Társításnál a szobatárssal kapcsolatos reklamációt nem tudjuk elfogadni, ha az utazás alatt kéri valaki a társítás megszüntetését, azt csak abban az esetben tudjuk biztosítani, ha van a szállodának szabad szobája és annak költségét, ott a helyszínen készpénzben kifizeti.

 

Fakultatív program- fakultatív étkezés

Kérjük a gondos szervezés érdekében már jelentkezéskor, jelezzék a fakultatív programokra, illetve étkezésre a jelentkezéseket. A fak. programok minimális létszámát a programoknál tüntettük fel ( általában 8 fő), ettől eltérő létszám esetén azok árai változhatnak. Ha a programokban  jelöltük a vacsora lehetőséget (európai utak esetében), jelezni lehet, de annak árát nem kérjük előre.

A fakultatív szolgáltatás, ha az iroda hibájából marad el, annak díját visszafizetjük, de egyéb kártérítésre nem tarthatnak igényt. Ha az utas hibájából és az utazási idő alatt történik a

 

 

visszamondás, annak díját visszafizetni nem tudjuk.

 

 

 

Egyéb költségek: Európában: belépők, reptéri transzferek, fak. programok és helyi közl. költségek, valamint a BBP: Baleset- Betegség és Poggyász biztosítási díja. Európán kívül: hozzájön a fak. programok és a kötelező borravaló díja.

Ezek általában a részvételi díjak alatt vannak feltüntetve, azt mindig helyszínre érkezve kell fizetni és a feltüntetett valutában a helyi szolgáltatóknak, (amiben az idegenvezetőnk működik közre), hogy zökkenő mentesen és gyorsan bonyolódhasson a befizetés.

 

Autóbuszos utazások: Utazásainkhoz komfortos, az európai szabványnak megfelelő légkondis autóbuszokat biztosítunk. Ülőhelyeket a jelentkezés és befizetés sorrendjében osztjuk be, de fenntartjuk a jogot, hogy autóbusz típusváltás miatt vagy összetartozó családok miatt az elhelyezkedésen változtathassunk. Buszos utazásainkon biztosítjuk a 3-4 óránkénti megállást, pihenést. A buszos utazásokon, minden utasunk egy bőrönd elhelyezésére jogosult a poggyásztérben és egy kisebb kézi poggyászra - ami az ülés alatt elfér, valamint személyes okmányaikra, pénzükre, esetleges orvosságukra hozott még kisebb táskára az utastérben, az utóbbiakra viszont felelősséget nem vállalunk. Az autóbuszon dohányozni tilos. Egymást fényképezni csak a másik fél beleegyezésével lehet. Az autóbusz az esetleges későn érkező utasra max. 15 percet vár.

 

Repülőgépes utazások: Utazásainkat menetrend szerinti repülőgéppel szervezzük, esetenként átszállással. A repülőjáratokon étkezés csak külön díj mellett lehetséges, fix ülőhelyet felár mellett kérhetnek, egyébként a légitársaság sorolja be a helyeket utazás előtt néhány órával. Feladható csomagok felár ellenében , személyenként egy bőrönd, általában 15-20 kg, légitársaságonként változhat, kivéve , ha a programban másképp jelezzük. Felvihető egy kézi poggyász, amiben nem lehet krém, semmilyen folyékony anyag és semmilyen olyan tárgy, ami fenyegetésre alkalmas lehet. Fényképezni az utastérben csak saját családjaikat és barátaikat lehet. Gyakran ismétlődő útjainkra előre lefoglaljuk a csoport részére (pl. Párizs-Versailles, 5 napos repülőjegyet 10-15 főre vagy pl. Párizs –Disneyland, 4 napos repülőjegyet 10-15 főre), a repülőjegyeket, ha ezek a jegyek elkeltek, e felett már lehet, hogy csak magasabb áron tudjuk adni útjainkat. Ezért érdemes időben jelentkezni. A jegyek egy csomagtartalmát utanként jelezzük. Egy db. kézi poggyászt az utastérben 8-10 kg-ig az ár tartalmaz. A repülőjegyek illetékei, árfolyam függőek, ezek változhatnak a leggyakrabban. A repülőjáratokra az utasnak min. 2 órával indulás előtt a jelzett repülőtérre meg kell érkeznie.

 

Útlemondás: Az utazási szerződés ide vonatkozó pontja érvényes. kérjük feltétlen alaposan átolvasni.

 

Biztosítás

A biztosítási díjat útjaink nem tartalmazzák. Csoportos útjaink esetén a programoknál jelezzük az ezzel kapcsolatos díjat. Nem kötelező megkötni, de ajánlott!

 

 

Árváltozás:

A saját útjainkra  a fizetendő árainkat forintban,  személyenként adtuk meg. Kivételes esetben kérhetik az euróban való fizetést/utalást, de azt speciális árfolyamounkon tudjuk vállalni a banki költségek miatt.  Másrészt, lehetséges, hogy Ön € és $ birtokában van és Önnek éppen így kedvezőbb fizetni. Kérjük jellezze kollégánknak, hogy a számlát milyen valutában állítsa ki, a megfelelő átutalási folyószámlánkkal  Az egyéb költségben  valutában megjelölt díjakat  a helyszínen kell fizetniük a megérkezés napján. Árváltoztatásra vonatkozó szabályokat az utazási szerződésünk tartalmazza.A kalkuláció időpontjában érvényes árfolyamot a  programok végén jelezzük.

 

 

Reklamáció

Ha a szolgáltatás teljesítésével kifogás merül fel, azt haladéktalanul közöljék az utaskísérővel vagy a helyszíni szolgáltatóval. Amennyiben panaszát nem orvosolják a helyszínen, kérje panaszának jegyzőkönyvbe vételét, hogy annak megalapozottságát ki tudjuk vizsgálni. Jegyzőkönyv másolatát, hazaérkezését követően maximum 3 napon belül kérjük eljuttatni  irodánkba. A kivizsgálás időszaka max. 30 nap.

 

Jogfenntartás:

Utazási irodánk indokolt esetben fenntartja a jogot , hogy minden meghirdetett programra, a szálláshelyet megváltoztathatja kategórián belül, az autóbusz típusát és ülésrendjét a repülőgép indulási idejének módosulása miatt a programok sorrendjét és az idegenvezető személyét megváltoztassa.

 

Kedvezmények nem összevonhatók!

 

Várjuk jelentkezéseiket!

 

 

 

Nirva Tours csapata

 

Nyomtatás

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom