Főoldal Románia/ Erdély, Székelyföld 5 napos Erdélyi barangolások

5 napos Erdélyi barangolások

Erdélyi barangolás 5 nap/4 éj

Ha még csak hírből ismerte Erdély csodálatos tájait el kell jönnie, ha már volt ezen a vidéken, akkor vissza kell térnie. Öt napon át ízelítőt kapnak Erdély legszebb tájaiból, városairól, népszokásokról, mondákról, a leírtak szerint.1992-óta folyamatosan szervezzük.

 

Indulási időpontok:

 

2024. július 24-28.

2024. augusztus 07-11.

 

 

Utazás: komfortos  autóbusszal, budapesti indulással

Ellátás: 4 félpanzió (erdélyi házias  finomságok, specialitások, ital nélkül)

Szállás: 4 éj  2-3* magyar panziókban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban

 

Útvonal: Budapest-Kecskemét-Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba,határátkelés Méhkeréknél, visszaútban határátkelés, Nagylak után útvonal Makó -Hmvhely-Szeged- Budapest.

 

Részvételi díj:   146.750 Ft/fő

 

 

Egyéb információ:  Kötelező Storno (útlemondási biztosítás): 2,2 %

Utasbiztosítás külön köthető.

Helyi költség belépőkre személyenként : kb. 50 Łei + 1.500 Ft ( 1 Lei= kb. 85  Ft).

Minimum létszám 19 fő 18 fő alatt létszámfelár számolandó! (10.000 Ft/fő) 

 

 

 

 

Program

 

1. nap: Elindulás Budapestről a korai órákban. Határátkelés után Nagyszalontán: Csonka torony- Arany János múzeum megtekintése, majd továbbutazunk Nagyváradra: Fő tér, Szent László templom, Váradolaszi negyed. Püspöki palota és Székesegyház a Kanonok sorral. Majd a Király-hágón és Csucsán át  Bánffyhunyad erődtemploma és a „cigodák” következnek. Szállás, vacsora Kolozsvár környékén. ( 519 Km.)

 

2. nap: Reggeli után Kolozsvár bemutatása: Fő tér, Mátyás király szobra, Szent Mihály templom, Mátyás király szülőháza az Óvárossal. Egyetemi negyed és a Farkas utcai templom. Ezután jó idő esetén túrázhatnak a Tordai hasadékban. Továbbutazás Marosvásárhelyre, ahol bemutatjuk a város szép szecessziós épületeit és a Rózsák terével zárjuk a nap programját. Szállás, vacsora Korondon. Esténként vásárlási lehetőség a kézművesek üzleteiben. 3 éjszakát töltünk itt. ( kb.215 km)

 

3. nap: Reggeli után kirándulás: A Bucsin és a Pongrác-tető után Gyilkos tó, a   Békás-szoros; Pokol tornácán át a  Pokol kapujáig. Az út gyönyörű fenyvesek között, időnként 2000 méter fölötti magasságokban vezet. A Gyilkos tónál megkóstolhatják a hely specialitását egy pisztrángos étteremben. Szállás, vacsora Korondon. ( kb. 189 km.)

 

4. nap: Reggeli után jó idő esetén szabad program Szovátán, fürdőzési lehetőséggel a Medve tóban. Rossz idő esetén Szováta helyett Szejkefürdőn, székelykapuk sora  Orbán Balázs sírjáig és egy borvizes kútnál állunk meg. Ezután Farkaslakán, Tamási Áron sírja és a mellette lévő emlékpark megtekintése. Később a Parajdi sóbányába megyünk le. Szállás, vacsora Gyulafehérvár közelében. ( kb. 210 km)

 

5. nap: Reggeli után  Gyulafehérváron megtekintjük a Várat és a  Hunyadi sírokat. Hazautazás Aradon keresztül: Rövid megálló az Aradi vértanúk emlékműnél. Érkezés a magyar határhoz a délutáni órákban. (Kb. 550 km)

      

 

                                    Finom erdélyi vacsorákkal!                                          

Minimum létszám 19 fő !

 

A programok  sorrendje változhat!

 

      Ülőhelyek választása a megrendeléskor !  

 

 

Ajánlatkérés/Foglalás »

Kapcsolattartó: Nirva Tours Telefon: 0662534310 Mobil: 06209283459 E-mail: nirva@nirvatours.hu

« Románia/ Erdély, Székelyföld

Nyomtatás

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom