Főoldal Blog

Blog

Útjainkhoz kapcsolódva

Utazni szeretne, tervezget? Ebben szeretnénk segíteni néhány gondolattal, történettel

Álmomban Párizsban

 

Az éjszaka álmomban Párizsba készültem. Mindig izgalommal, ahogy szoktam, de most álmomban is volt valami más. Izgultam;- felérek e időben a repülőtérre, ott lesznek e útitársaim, mindenkit megtalálok-e...stb? Ez a rész egyforma volt a korábbi valósággal, de a szorongás más volt. Próbáltam magam elé varázsolni a néznivalók útvonalát. A sétahajózást a Szajnán, ami mindig kellemes volt. Ülve , nyugodtan nézhettük végig a Szajna parthoz közeli műemlékeket. Megcsodálhattuk a hidakat, megismertük azok történetét. Elsiklottunk a Concorde tér, a Parlament  és a Louvre mellett. Amíg a hajó Párizs egyik , a legszebb belvárosi szigetéhez ért, az Ile de la Cité-hez, ahol ma is áll, bár megtépázva a párizsi Notre Dame, a maga tiszteletet követelő épületével, csak a felvételek kattanásait halljuk, egyébként nagy a csend! A csend is egyre erősödött, ahogy megfordult a hajó újabb szép épületek következtek, amíg megláttuk az Eiffel tornyot. Mindenki felugrott a székéből és fényképezett, újabb kattanások.  Felébredtem és tudom, hogy most más a valóság. Párizs csendben van, minden zárva. Az Eiffel torony különleges kivilágításban egy felírattal köszöni meg az egészségügyi dolgozók óriási munkáját az ismeretelen kórokozó, az ismeretlen "szörny", a Korona vírus ellen! Csak remélni tudom, hogy minden rendbe jön és gyorsan elfelejtjük ezeket a kemény napokat, heteket, ami Párizsban, nálunk Magyarországon illetve a világban tombol. ( 202 .03.25.)

 

Nem jártál még Erdélyben? Bánhatod, mert szép.Már sokan voltak velünk.  Programjaink 50-50% -ban  város bemutató programok és csodás erdélyi  természet programok.

Panorámás buszokkal, ülve, kényelmesen vagy kellemesen sétálva mutatjuk meg Erdély, Székelyföld legszebbjeit. Így tárul eléd részben a történelmi múlt és a földrajzi tájak adottságai. Szót értünk , magyarul beszélnek velünk ízes nyelvjárással.

Na és a vendégszeretet, szenzációs! Most ebben a csökkentett üzemmódban gondolj az utazásra. Jobb kedvre derülsz és az utazás , tervezz nyugodtan az utazásra , megéri!

( 2020. 04.02.)

Álmomban Párizsban

Álmomban Párizsban

Párizsban mindig jó lenni, legyen tavasz, nyár,ősz, tél! Párizs lüktet, állandó mozgásban van, de most csendes és üresek az utcák és a terek!

Leírás »

Nyomtatás

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom