Főoldal Egyiptom Fakultatív programok

Fakultatív programok

Ha Egyiptomot az alap programunknál jobban szeretné megismerni, akkor lehetősége van a felsorolt fakultatív programjaink közül választania: Alexandria, Hang és Fényjátékok, Abu Simbel...stb.

Fakultatív programjaink ára: transzferrel, min. 4 fő-től, belépőkkel együtt.

( A gyermekár 12 éves korig érvényes! )

Alacsonyabb létszám esetén változhat az ár!

 

Fakultatív programok - Kairóból:

 

1. Alexandria: Egész napos kirándulás autóbusszal Egyiptom második legnagyobb városába, az egykori fővárosba. (kb. 2,5-3 órás utazás): Kom Sugafa katakombái (Ó-keresztények temetkezési szokásai), Pompeius oszlopa, régi könyvtár nyomai, új könyvtár és ismerkedés a belvárossal, tengerparti sétány- Quitbei erőd körül. Ebéd egy Hal-étteremben. Ebéd után Montazah Palota és kertje. Visszautazás Kairóba. 

Ára: 85 €/fő, 12 év alatti gyermek: 43 €/fő.

 

2. Hang és Fényjáték Kairóban: Rendkívül látványos esti show műsor (kb. egy órás) a Piramisoknál és a Szfinksz előtt Egyiptom történetéről. Ára: 46 €/fő., gyermekár: 23 €/fő.

 

3. Memphis és Sakkara: Kairó közelében található Egyiptom első fővárosának maradványai és II. Ramszesz hatalmas fekvő szobra. Innen átmegyünk a Sakkarai sírkertekhez és Dzsószer fáraó lépcsős piramisával fejezzük be a programot.

Ára: 40 €/fő. Gyermekár: 20 €/fő

 

4. Kopt negyed és Mohamed Ali mecset: Az egyiptomiak leszármazottai , a koptok élnek elsősorban ebben a kerületben,de már egyre kevesebben. Láthatjuk a kopt művészetet , templomaikat és házaikat. Mohamed Ali Egyiptom nagy történelmi személyisége, róla nevezték el a mecsetet , nemcsak azért mert ő építette, hanem azért is mert itt temették el. A mecset homlokzatának egy része alabástromból készült . A citadelláról szép panoráma nyílik Kairóra.Ára: 37 €/fő, gyermekár: 19 €

 

4. Kairó by night: 46 €/fő, gyermekár: 32 €/fő. Vacsora és folklór műsor egy kellemes sétahajón. Vacsora közben gyönyörködhetünk Kairó és a Nílus part fényeiben. Ilyenkor a szállodai vacsora áttehető a következő napi ebédre, de előre kell jelezni.

 

Fakultatív programok - Asszuánból:

 

1. Abu Simbel: Félnapos kirándulás a Szudáni határ közelében található II .Ramszesz és felesége egyedülálló és káprázatos sziklatemplomaihoz, ami az Unesco védelme alatt áll. Ára: komfortos autóbusszal: 85 €/fő, gyermekár: 43 €/fő. Repülővel: 180 €-tól/fő.

 

2. Nubiai falu: Egy kellemes és kedves program az egyiptomi utazás során. Felukával (kis hajó) a Nílus déli szakaszán vezet az utunk, Elephantin sziget és a Botanikus kert és Aga Khan mauzóleuma mellett, a falu előtt kb. 200 méterrel, akinek kedve van tevére válthatja a felukát és teveháton érkezik a faluba. A faluban 2 nubiai családot látogatunk meg, betekinthetünk életükbe, akik kisebb -nagyobb krokodilokat tartanak és megkínálnak bennünket helyi specialitásokkal. Ezután benézünk egy iskolába is, majd visszatérünk a hajóra. Ára: 35 €/fő, gyermekár: 18 €/fő.

 

3.Philae temploma: Kisebb motoros hajóval utazunk a szigetre, hogy felkeressük Ízisz templomát, amit az asszuáni gát építése előtt mentették ki és építették fel újra az eredeti szigettől nem messze. 35 €/fő, gyermekár: 18 €/fő.

 

Fakultatív programok - Luxorból:

 

1.Karnak temploma: Újabb egyedülálló élmény! Egyiptom egyik legjelentősebb műemléke több, mint 2000 éven át épült, építésében több jelentősebb fáraó részt vett. Minél bentebb haladunk a pülonokon át a templom szent kerületében, annál régebbi korba megyünk vissza. Sétálhatunk a leghíresebb és hatalmas oszlopcsarnokban, ami az ókori építészet egyik csodája, mintegy 5000 m2területen.  2014 őszétől a program része.

 

2.Hatchepsut sziklatemplom: Különleges élmény, a híres teraszos kiképzésű templom, az egyik legszebb óegyiptomi halotti templom Hachepsut fáraónő építtette, aki több, mint 20 évig tartotta a hatalmat a kezében: 35 €/fő ,18€ /gyermek

 

2.Banán sziget: Az egyiptomi utazás izgalmas élménye lehet a kirándulás motoros hajóval egy helyi banán-narancs- mangó ültetvényre, rövid bemutatóval, kóstolóval. Ára: 30 €/fő, 15 € gyermek

 

Fakultatív programok - Hurghadán

 

 

1. Jeep Safari: Egy délutáni program. Izgalmas, látványos és élménydús száguldás helyi vezetőkkel a kősivatagban egy beduin faluig, többszöri megállással. Ismerkedés a lakók életével és körülményeikkel. Lehetőség tevegelésre, vízipipára. A program végén beduin vacsora és tánc. Ára: 30 €/fő, gyermekár: 15 €/fő

 

2. Giftun sziget: Kb. 7-8 órás kirándulás: Transzfer a kikötőbe ,hajóra szállás.

A hajótúra a víz alatti korall szigetekre, felszíni búvárkodás, napozás és ebéd a hajón. Ára: 40 €/fő, gyermekár: 20€/fő (Búvár szemüveget célszerű hozni)

 

3. Üvegaljú hajó: az egyiptomi utazás egyik legemlékezetesebb kalandja lehet a 2 órás kirándulás üvegfenekű hajóval, a tenger vízivilágának felfedezésére (halak és korallok). Ára: 30 €/fő.

 

4. Szinbád tengeralattjáró: Transzfer a kikötőbe és átszállás a hajóra. Kb. 30 méter mélyre utaznak a tengerben. Cél itt is a tenger élőlényeinek bemutatása. Ára: 85 €/fő.

 

5. Sharm El Naga: Autóbusszal kb. Sharm El Naga 50 km-re található Hurghadától, ahol mindenki kap felszíni búvárkodásra felszerelést és közvetlen közelről csodálhatják meg a szebbnél-szebb színes halakat, élő és nem élő korallokat. Ebéd a strand éttermében. reggel 8.00-tól -15.00-ig. Ára: 50 €/fő, gyermekár:25 €/fő

6. Quad:    45 €/fő

 

 

Fakultatív programok - Sharm El Sheik-ből:

 

1. Mózes hegy- Szent Katalin Kolostor és Dahab: Esti indulás Sharmból Mózes hegye felé, amely Egyiptom legmagasabb csúcsa. A Biblia szerint Mózes itt vette át az Úrtól a Tízparancsolatot.  A csúcsra vezető 3000 lépcső megmászása (kb. 3 óra) következik. Az út mirha, rozmaring és kakukkfű illatával dúsított. Hajnalban megtekinthető a napfelkelte és a visszaúton, Szent Katalin kolostor, és Dahab. Délután visszatérés a szállodába.

Ára: 92 €/fő (ebéddel)

 

2. Ras Mohamed: Autóbuszos túra a Nemzeti parkba, ahol sok különlegességgel lehet megismerkedni. Strandolás és ebéd Yolanda Beachen, felszíni búvárkodási lehetőséggel. Visszautazás a szállodába. Ára: 58 €/fő, gyermekár: 27 €/fő

 

Fakultatív programokat előre kérjük jelezni, de a megérkezés napján kell fizetni €-ban vagy USA $-ban is átszámolható. Csak nagyon indokolt esetben mondható le.

« Egyiptom

Nyomtatás

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom