Főoldal Osztrák Alpok: Karintia

Osztrák Alpok: Karintia

Osztrák Alpok felsőfokon

Ausztria természeti szépségeit mutatjuk meg Önöknek városnézésekkel. Programunk rendkívül változatos! A gyalogos sétától kezdve ülőlifttel, gondolás felvonóval felemelkedünk
akár 2500 m. magasságba is Óriási élmény lesz rálátni Karintia , de akár Tirol magas hegyeire is. Közben részünk lesz az osztrák vendégszeretetben .Tartsanak velünk!

Ausztria déli része sok látnivalót, élményt kínál vendégeinek: történelmi városok, várak, a tóvidék, egy szédítő, szenzációs kilátó, hajókirándulások a festői hegyek közti tengerszemeken, séták a felvonókkal elérhető sípályáknál, sőt még magasabban, kirándulások nyáron az örök hó birodalmában…    

 

 KARINTIA ÉS AZ OSZTRÁK ALPOK

2020. Szeptember 26 – 29.

(4 nap / 3 éj)

Szállás: osztrák hotel/panzió

Ellátás: Reggeli

Utazás: komfortos autóbusszal

 

Részvételi díj:

2 ágyas,fszobás szobákban: 35 fő-től: 81.000 Ft/fő, 16 fő alatt: 109.600 Ft/fő

3 ágyas, fszobás szobákban: 35 fő-től:71.200 Ft/fő, 16 fő alatt 101.600 Ft/fő

1 ágyas szobában:                 35 fő-től: 97.400 Ft ,    16 fő alatt 128.600 Ft

Fakultatív 3 vacsora felár:13.900 Ft/fő ( megrendeléssel együtt kell jelezni)

Útlemondási biztosítás: 1,5%. Tourguide készülék: 2000 Ft/fő

Egyéb költség a programban leírt belépők, amit az idegenvezető szed össze.

 

1. nap   Kora reggel indulás Hmvhely-Szeged-Budapest-Szentgotthárd-Graz-Wolfsberg-Völkermarkt útvonalon érkezünk első helyszínünkre. Rövid városnézés Karintia  fővárosában, Klagenfurtban, dóm, városháza, vár, főtér, Sárkány szobor. A vidék legismertebb és legnagyobb tava a Wörthi-tó. A tó csodája a kis félszigetre épült Maria Wörth, gótikus plébániatemplom, rózsafüzér templom.

 

A tartomány legszebb kilátópontjáról, a 100 m magas Pyramidenkogel tetejéről az egész tóvidéket és a környező hegycsúcsokat is láthatjuk (ingyenes). Ez a világ legmagasabb fából készült építménye. A legmerészebbeknek a kilátás mellett még egy különleges élményben lehet részük. 52 m magasból szédítő sebességgel, egy matracon csúszhatnak le Európa legnagyobb zárt alumínium csúszdáján! (Külön, a helyszínen fizetendő, 4 €/fő, térdvédő ajánlott!) Ezután rövid séta Ausztria egyik legismertebb nyári üdülőhelyén, a nyugati parton fekvő Veldenben. Este érkezünk szálláshelyünkre. 

 

2. nap   Egész napos kirándulás: Villach és környéke – Majompark – Sétahajózás

 

Reggeli után a Gerlitzen Alpe tetejéről Karintia szívének legszebb kilátásában gyönyörködhetünk. Kabinos felvonóval utazunk 1500 m magasságba, majd ülőlifttel az 1911 m magas Gerlitzen Gipfelre (ingyenes). Visszatérés után séta Villach óvárosában, főtér, vár, városháza, plébániatemplom, sikátor. 

 

Majd megtekintjük az Autómúzeumot, ahol 250 gépjárművet állítottak ki (ingyenes). Ezután 45 perces vezetett túrán közvetlen közelről láthatunk 166 szabadon élő japán makákó majmot a Landskroni Majomparkban (ingyenes). (Nincs magyar nyelvű vezetés!)

Délután a hegyek között lévő Ossiacher see partján pihenhetünk, és részt vehetünk egy hajókiránduláson is (ingyenes). Rövid séta a tó végénél fekvő Feldkirchenben, középkori óváros, barokk házak, reneszánsz kút. Szabad program után este érkezünk vissza szállásunkra.

 

3. nap   Egész napos kirándulás az Osztrák Alpok szívében: Mölltal gleccser – Millstatt

Ezen a napon a nyár közepén a télbe utazunk, az örök hó birodalmába! Ezért megfelelő réteges, meleg öltözet szükséges az alpesi kiránduláshoz. Sapka, kesztyű, kabát, hosszú nadrág, zárt cipő ajánlott!

Reggelizés után Villach mellett autópályán megyünk Spittalig, rövid fotószünet a reneszánsz Porcia kastélynál. Észak felé a Möll völgyében haladunk tovább.

 

Obervellach-Flattach után Innerfragantból a hegy gyomrában haladó siklóval, a Mölltaler Gletscher Expresszel 9 perc alatt emelkedünk fel a hó birodalmába, 2234 m magasságba. Ez tényleg expressz, hiszen 36 km/h sebességgel száguld fölfelé az alagútban, mint egy metró! A kijáratnál festői hegyi tavak fogadnak minket.

 

Ezután kisebb, gondolás felvonóval, az Eisseebahn-nal jutunk fel 2800 m magasba, a gleccser alsó részéhez.

 

Innen jól láthatjuk a Karintia és Tirol határán álló 3798 m magas Grossglockner csúcsot, Ausztria legmagasabb pontját és a Magas-Tauern hegységet. (A kirándulás kártyával ingyenes!)

Visszafelé is a Möll völgyében jövünk Spittalig, majd a szép Millstatti-tó északi partján. Ha időnk engedi, itt késő délután az egyik legkedveltebb hajókiránduláson vehetünk részt (ingyenes). Este Radenthein felé érkezünk vissza szálláshelyünkre.

 

4. nap   Reggeli után hazaindulás. Utazás Karintia legszebb déli tájain keresztül.

 

Veldentől a Sattnitz hegység déli oldalán (a Pyramidenkogel kilátótól délre), a Dráva északi partján, a gyönyörű Rosental völgy panoráma útján haladunk Köttmannsdorf felé. Maria Rain-ben kívülről megnézzük a Hollenburg kastélyt. A folyó déli partján, a Karavankák hegységben folytatjuk utunkat Ferlach-Gallizien-Sittersdorf-Bleiburg felé.

 

Feistritzből 6 fős gondola felvonóval megyünk fel a Karavankák kétezres csúcsaihoz, a 2114 m magas Hochpetzen közelébe, 1705 m magasra, a Siebenhüttelhez, ahonnan szintén szép kilátásban gyönyörködhetünk (ingyenes).

Bleiburg után a Karavankák gerincén át Grablachnál érkezünk Szlovéniába. Utazás Ravne-Dravograd-Maribor-Nagykanizsa-Budapest útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.

 

Tisztelt Utasaink! A programok lebonyolításához mindenkinek ajánlott és célszerű megvásárolnia a nyári Karintia kártyát, mely a legtöbb helyre ingyenes vagy kedvezményes belépésre jogosít. Ez rendkívül gazdaságosan, maximálisan kihasználható a felvonóknál, a hajókirándulásoknál, múzeumoknál. A leírt programban feltüntettük, hogy a kártya és fényképes igazolvány (útlevél) birtokában milyen szolgáltatásokat lehet vele „ingyenesen” igénybe venni. A programokat úgy állítottuk össze, hogy időnkhöz képest a 7 napra érvényes kártya ára már 4 nap esetén is bőven megtérül. A kártyát az utazásra jelentkezéskor kell igényelni, és előre fizetendő. Ára felnőtteknek 50 €/fő, 2005 és 2013 között született gyermekeknek 26 €/fő.

Nyomtatás

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom